preskoči na sadržaj
Vijesti iz života škole

Streličarstvo-probni trening

Streličarski klub Dubrava poziva sve zainteresirane učenice i učenike na probni trening koji će se održati u subotu, 25.9. u 12.30 sati na livadi pokraj potoka.

Sve dodatne informacije o streličarstvu možete pronaći na web adresi: http://skdubrava.hr/site/hr 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 24. 9. 2021. 12:21

STRANI JEZICI U NAŠEM SUSJEDSTVU

Učenici petih i sedmih razreda sudjelovali su u projektnoj aktivnosti povodom Europskoga dana jezika koji se obilježava svake godine 26. rujna. Sedmaši su proveli anketu o poznavanju stranih jezika sa svojim roditeljima, bakama i djedovima, a petaši su se odvažili na anketiranje sugrađana u Sesvetama. Ponosni smo na njih, jer su pokazali odvažnost i stručno obavili svoj anketarski posao. Sada slijedi obrada podataka i objava rezultata istraživanja. Pred nama je puno posla, ali se nadamo da smo ovom aktivnošću potaknuli naše sugrađane na promišljanje o važnosti učenja stranih jezika u suvremenom svijetu.

učiteljice engleskog i njemačkog jezika

Daniela Kresić i Gordana Matolek Veselić

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 24. 9. 2021. 12:07

Pozdrav jeseni

​Učenici 2. c su sa svojom učiteljicom Marijanom Jurić nakon razgovora o jeseni i promjenama koje ona donosi prošetali oko škole, prikupili lišće i plodove jeseni te glasnim pozdravom i pjesmom dočekali jesen.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 24. 9. 2021. 12:00

Europski tjedan mobilnosti u 4.d razredu

Edukacijom „Otvorena komunikacija s osobama s invaliditetom - Kako ti mogu pomoći?” u 4. D razredu   obilježen Europski tjedan mobilnosti 2021.

U utorak 21. rujna 2021. održana je senzibilizacijska edukativna radionica „Kako ti mogu pomoći?“ za učenike 4.d  razreda. Ove godine edukacije je uključena u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i tematski vezana uz povećanje sigurnosti za osobe s invaliditetom, osobito osobe smanjene pokretljivosti ili slijepe ili slabovidne osobe kada koriste javni prijevoz. S ciljevima i zadacima ovog projekta upoznala nas je gospođa M. Škes, mag.educ.reh., koordinatorica programa i aktivnosti zdravih stilova života.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 23. 9. 2021. 10:37

IZAZOV ČITANJA OSTVAREN

„Knjige su za dušu, ono što je hrana za tijelo.“

Tijekom ljetnih praznika učenice 6. d razreda Angela Cirimotić i Ivana Matanović prihvatile su izazov čitanja koji je u godini čitanja 2021., profesorica Marina Rezo postavila na Teamsu. Angela i Ivana pročitale su tijekom ljetnih praznika knjige koje je profesorica predložila te su vodile bilješke o pročitanim knjigama. Izazov su ostvarile kada su profesorici i prijateljima u razrednom odjelu predstavile djela: Trojica u Trnju; Poljubit ću je uskoro, možda; Bajka o vratima i Zaljubljen do ušiju. Učenice su ljetne praznike obogatile čitanje i ujedno pripremile za sljedeću nastavnu godinu. Osim što su duhovno postale bogatije, u e-Dnevniku postale su bogatije i za peticu koju su zaslužile.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 17. 9. 2021. 13:25

Gorščica

U našoj školi ove školske godine djeluje izvannastavna aktivnost Mladi planinari u kojima su uključeni učenici 6-ih i 8-ih razreda. Učenici osim planinarskih vještina, na planinarenju razvijaju snalažljivost, suradnju, toleranciju, razvijanje ekološke svijesti te ljubav prema domovini i njezinim ljepotama. Nakon duže odvojenosti tijekom ljetnih praznika naše prvo druženje proveli smo planinarenjem na Gorščici, u subotu 11. rujna 2021. u pratnji učiteljica Irene Ivančić i Zrinke Ćavar.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 16. 9. 2021. 13:10

OBAVIJEST- Sigurnost u školi

Zbog sigurnosti djece i djelatnika škola je otvorena samo za vrijeme ulaska odnosno izlaska učenika u i iz zgrade.

Dežurne spremačice, spremači i domari će otključavati vrata po potrebi.

Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica:

Nikolina Ćurković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 16. 9. 2021. 12:46

Drugi razredi u Gradu mladih Vijest ima dokument u privitku

U utorak 14.rujna 2021. učenici drugih razreda sa svojim su učiteljicama, asistenticama i defektologinjom posjetili Grad mladih. 

Razigrane učenike dočekao je čaj dobrodošlice. Upoznavši se sa svojim animatoricama krenuli su istraživati i upoznavati biljni i životinjski svijet park šume Grada mladih. Sve uočeno zabilježili su na edukativne plakate. Sunčano vrijeme iskoristili su i za igru na otvorenom, zabavu uz ples i pokret te međusobno upoznavanje i druženje. Ogladnjeli od svježeg zraka i kretanja uživali su u ukusnom ručku.

Sretni i puni dojmova vratili su se svojim kućama.

Učenici i učiteljice drugih razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 15. 9. 2021. 22:40

Hrvatski olimpijski dan u produženom boravku Vijest ima dokument u privitku

Učenici drugih razreda u produženom boravku su u petak 10.9. 2021. obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Prvo su se u učionici upoznali s olimpijskim sportovima. Zatim su naučili što predstavljaju olimpijski krugovi te su crtali olimpijski plamen. Poslije su nakon malog zagrijavanja na velikom igralištu održali natjecanje. Natjecali su se u skoku u dalj, bacanju diska i trčanju.

Natjecanje smo završili međurazrednom štafetom u trčanju sa zadacima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 15. 9. 2021. 22:31

KLOKAN BEZ GRANICA-nagrađeni učenici

Prošle školske godine, usprkos epidemiji, naša škola sudjelovala je na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“  koje je održano 10. lipnja 2021.

Ukupno je sudjelovalo 126 učenika naše škole, a 10 učenika je nagrađeno jer su se svojim rezultatima plasirali u 10% najboljih (3 učenika u kategoriji Leptirići, 3 učenika u kategoriji Ecolier, 3 učenika u Benjamin kategoriji i 1 učenik u Cadet kategoriji).

Čestitamo nagrađenima, a svima ostalima želimo više uspjeha na sljedećem natjecanju koje je planirano za 17. ožujka 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 13. 9. 2021. 11:33

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE- Obavijest roditeljima učenika od 5. - 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

 

U prilogu je dopis Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba o uvođenju izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje. Učenici će u ponedjeljak, 6. rujna dobiti suglasnosti koje ćete vi ispuniti i potpisati, a učenici ih onda vratiti razrednicama do četvrtka 9. rujna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 5. 9. 2021. 22:51

POČETAK NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021.

Učenici će toga dana ispred škole na označenim mjestima čekati svoje razrednice te u školu ulaziti u pratnji razrednice jedan iza drugoga vodeći računa o distanci i pridržavanju epidemioloških mjera.  

Za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda (parna smjena) nastava počinje u 8.00 sati, a za učenike 3., 5. i 7.  razreda (neparna smjena) nastava počinje u 10.00 sati.

Učenici razredne nastave - 2., 3. i 4. čekaju svoje učiteljice ispred JUŽNOG ulaza, a učenici predmetne nastave - 5., 6., 7. i 8. čekaju svoje razrednice ispred GLAVNOG ulaza u gore navedeno vrijeme.

Učenici prvih razreda trebaju pred školu doći u pratnji samo jednog roditelja i pričekati svoje učiteljice pred glavnim školskim ulazom u 12:00 sati, a potom će u pratnji učiteljice ići u svoj razred.

Popis učenika prvih razreda pod zaporkom će biti izvješen na vratima glavnog školskog ulaza u četvrtak, 2. rujna od 12:00 sati.

 

 

Svi učenici prvi dan nastave trebaju ponijeti školsku torbu kako bi u školi preuzeli svoje udžbenike.

Roditelji učenika prvih razreda i učenici od 5. – 8. razreda obvezno moraju ponijeti zaštitnu masku.

 

Svim našim učenicima želimo puno sreće, uspjeha, zdravlja i radosti u novoj školskoj godini!

 

                                          Ravnateljica: Nikolina Ćurković, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Grujić  datum: 1. 9. 2021. 09:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju