preskoči na sadržaj
Vijesti iz života škole

Ususret novoj lektiri Dnevnik Pauline P.

Kraj radnog tjedna nije mogao biti bolji i ugodniji uz susret s našom školskom knjižničarkom Željkom Martan Buhin. Draga knjižničarka posjetila nas je u petak, 26. veljače kako bismo razgovarali o dnevnicima. Upravo nam je dnevnik na redu za čitanje nove lektire. Radi se o Dnevniku Pauline P., spisateljice Sanje Polak.


Knjižničarka nam je pročitala ulomak iz romana Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu, Damira Mađarića u kojem pas Lori piše šaljivi dnevnik. Pričali smo o tome što je dnevnik, doznali naslove ostalih dnevnika kao što su Moj sekin školski dnevnik, Zorana Pongrašića, Dnevnik jedne durilice, Emme Kallok. Serijal Gregov dnevnik, Jeffa Kinneya svima nam je poznat, a neki su pročitali i sve dijelove ovog popularnog dnevnika za djecu. Neki od nas i sami pišu dnevnik te su iznijeli svoja promišljanja. 

Knjižničarka nam je otkrila da osim lektirnog naslova Dnevnik Pauline P., postoje i drugi nastavci o dogodovštinama djevojčice Pauline P.. Također je zanimljiv podatak da je spisateljicu nadahnula njezina kći Paulina za pisanje istoimenog serijala.

Na samom kraju pogledali smo dokumentarni film o osebujnoj spisateljici, autorici, urednici dječjeg časopisa Prvi izbor, učiteljici, TV učiteljici, Sanji Polak.

Zaključili smo da je čitanje jako važno za naše mentalno zdravlje, ali da je važno i redovito se gibati i boraviti na svježem zraku. Do idućeg susreta sa školskom knjižničarkom možda još netko od nas započne pisati svoj dnevnik.

Hvala dragoj školskoj knjižničarki Željki na gostovanju i trudu!

Učenici 3.a s učiteljicomPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ŽELJKA Martan Buhin   datum: 2. 3. 2021.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju