preskoči na sadržaj
 

Svibanj

Dan otvorenih učionica

Za Dan otvorenih učionica naši se učitelji i učenici temeljito pripremaju. To je pokazala i radionica Od biljke do slike održana u školskoj čitaonici za koju su učenici uz pomoć profesorica Silvije Kovačić i Jadranke Jelinić proteklih mjeseci sakupljali biljke i prešali ih kako bi sve bilo spremno za izradu unikatnih proljetnih čestitki s logom naše škole. Mladi knjižničari uz pomoć profesorice Željke Martan Buhin usavršavali su svoje vještine u izradi origami cvjetova te originalnih straničnika kako bi svoja znanja podijelili s prijateljima naše škole te im poklonili uspomenu na ovaj za nas veliki dan.

 

Dogodilo se na današnji dan

Učenici 3. a i 3. c razreda uz podršku svojih učiteljica Jasminke Pizzitola i Arijane Piškulić Marjanović uključili su se u višegodišnji zabavni i poučni projekt  školske knjižnice i razredne nastave Dogodilo se na današnji dan. Svaki je učenik odabrao jedan dan u mjesecu svibnju te istražio najzanimljivije događaje povezane uz taj datum. Učenici su potom izradili zanimljive i maštovite plakate koje su ukratko predstavili prijateljima iz razreda, a potom poklonili knjižničarki Željki Martan Buhin koja ih je pretočila u šaroliku izložbu u prostoru knjižnične čitaonice. Što se sve dogodilo u mjesecu svibnju, možete saznati i vi ukoliko posjetite našu čitaonicu.

Travanj

Glazbena i scenska igra u našoj knjižnici

Učenici mlađe grupe POOS-a došli su sa svojim učiteljicama Majom Mačković i asistenticom Kristinom malo se igrati i plesati u našu školsku knjižnicu. Dočekale su ih profesorica glazbene kulture Neda Perdija i knjižničarka Jadranka Jelinić i naravno – sovice kojih uvijek ima u našoj knjižnici. Zajedno smo smišljali priču i pjevali pjesmice i odlično se zabavljali.

Ponovno književno druženje s Dubravkom Volenec

Učenici drugih razreda i učenici nižih razreda POOS-a danas, u srijedu 5. travnja došli su na književni susret s književnicom Dubravkom Volenec koja im je predstavila svoju novu slikovnicu Pčelice prijateljice. Sa zanimanjem su slušali priču iz koje su naučili kako je bogat i raznolik pčelinji svijet i naučili su da pčelice ne vole pikati ljude ako ih ne ugrožavaju. Dakle, više se ne moramo bojati pčelinjeg uboda.

Ožujak

Legende o Zagrebu u trećem razredu

U četvrtak, 30. ožujka, učenici 3.a imali su zanimljivo druženje sa školskom knjižničarkom Željkom Martan Buhin. Naše druženje smo organizirali kako bismo proširili znanja o legendama te pripovijedali o  legendama o Zagrebu.

Kroz prezentaciju knjižničarka nam je pojasnila da riječ legenda dolazi od latinske riječi legendus što znači ono što treba čitati. Legende smo povezali sa sličnom srodnom književnom vrstom, a to su bajke. Uočili smo da i legende i bajke imaju nestvarne likove i događaje. Najčešće govore o nastanku mjesta, zemalja, pomorcima, kraljicama, kraljevima, vođama, vladarima, glasovitim ljepoticama, seobama naroda… Postoje i razne vrste legendi. No legendu smo upoznali i u susretu sa zemljovidom.

Bili smo jako zainteresirani. Ispričali smo knjižničarki legende o Zagrebu koje znamo. Čuli smo i neke koje ne znamo. Čuli smo i nekoliko varijacija iste legende pa smo zaključili da je teško saznati je li neka legenda doista istinita. To neznanje o istinitosti daje dodatnu čar legendama.

Nabrojali smo legende koje nam se najviše sviđaju.

Pogledali smo i kratki dokumentrani film “Legende o Zagrebu” koji su snimili učenici jedne osnovne škole.

Na kraju smo dragoj knjižničarki Željki prezentirali dva igrokaza koja smo pripremili vezano uz legende o Zagrebu.

Tako smo na malo drugačiji način ponovili o povijesti Zagreba i odlično se pripremili za sutrašnji kontrolni Moj zavičaj u prošlosti. 

Zahvaljujemo se našoj knjižničarki Željki Martan Buhin na ugodnim trenutcima!

3. a i učiteljica Jasminka Pizzitola

Književni susret s Dubravkom Volenec

U srijedu, 5. travnja u 10:00 sati ponovo ćemo u našoj školi ugostiti književnicu koja će drugim razredima i učenicima POOS-a predstaviti svoju novu slikovnicu Pčelice prijateljice. Predstavljanje slikovnice uključuje prezentaciju, radionicu i čitanje ulomaka iz priče. Radujemo se još jednom zanimljivom druženju s autoricom.

Isusov križni put i uskrsnuće

Vjerojatno niste znali da je Božji grob koji se u Velikom tjednu izlaže u zagrebačkoj katedrali nastao u 17. stoljeću, a načinjen je u obliku sarkofaga. U izuzetno blago katedralne riznice ubraja se i vezeni pokrov izrađen 1659. godine u zagrebačkoj biskupijskoj radionici u Kašini. Ovaj pokrov, izrađen u tehnici reljefnog zlatoveza, predstavlja remek-djelo europske barokne umjetnosti i umjetničkog obrta tkanja i vezenja. Izložbu medaljona s postajama križnoga puta i uskrsnuća postavila je Grupa knjižničara s knjižničarkom Jadrankom Jelinić, a možete ju razgledati u našoj školskoj knjižnici do uskrsnih praznika.

 

Svjetski dan poezije u našoj školskoj knjižnici

UNESCO je 1999.godine proglasio 21. ožujka Svjetskim danom poezije ( World Poetry Day). Već petnaest godina zaredom potiče se širom svijeta pisanje, objavljivanje i recitiranje poezije kao i upoznavanje nacionalnih, regionalnih i internacionalnih poetskih pokreta i strujanja. U školskoj knjižnici Mladi knjižničari i knjižničarka Jadranka Jelinić postavili su prigodnu izložbu o tome kako je nastala poezija, zatim o podjeli lirike na rodove i vrste te općenito o  poeziji kao izričaju ljudskog srca. 

Scensko-glazbena igra POOS-a u našoj knjižnici

U sklopu Dana hrvatskoga jezika knjižničarka Jadranka Jelinić darovala je učenicima POOS-a viših razreda scensku igru o životu sovića Huga i njegove družine u šumi.Radionica je nastala kao artterapijski timski projekt knjižničarke Jadranke Jelinić, učiteljice glazbene kulture Nede Perdije, defektologinje Marijane Lisak i asistentice Kristine Dumbović.Svi smo se odlično zabavili i, kako je rekao jedan učenik, „danas smo se dobro naigrali“.

Deklaracija o položaju i nazivu hrvatskoga jezika u našoj školskoj knjižnici

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1997. Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka već dvadeset godina. Cijeli tjedan u našoj su školskoj knjižnici bila različita događanja. Mladi knjižničari postavili su u čitaonicu prigodnu izložbu posvećenu Deklaraciji pod naslovom Hrvatski jezik voli se znanjem. Knjižničarka Jadranka Jelinić održala je u suradnji s profesorima hrvatskoga jezika u sedmim i osmim razredima sat medijske kulture posvećen pedesetoj godišnjici znamenite Deklaracije koja je i nagovijestila Hrvatsko proljeće. Bio je to prvi javni otpor hrvatskih intelektualaca poslijeratnom sustavnom uništavanju hrvatskoga jezika. Učenici su pogledali i kratki film o Deklaraciji, a knjižničarka ih je provela kroz ovu prigodnu izložbu. Zatim smo pogledali dokumentarni film o kajkavskom govoru u okolici Trakošćana Kum ide Bednjo? u kojem su učenici osjetili ljepotu, ritmičnost i melodioznost izvornoga kajkavskog dijalekta.

 Knjigoljupci za knjigoljupce

Mladi knjižničari šestih razreda predstavili su 15. ožujka  u Danima hrvatskoga jezika pod vodstvom knjižničarke Jadranke Jelinić učenicima četvrtih razreda zanimljiva književna djela koja se mogu posuditi u našim knjižnicama.

Pogledajte što su nam preporučili:

Borna Pervan i Niko Miličević iz 6.c predstavili su nam najnovije nastavke Gregova dnevnikaLijevo smetalo i Snježna groznica.

Lucija Krivić, 6.a prezentirala nam je Pongrašićev roman Djevojčica koja je preskočila nebesa.

Antonio Milović, 6.e pročitao je za nas roman Mire Gavrana pod naslovom Ljeto za pamćenje.

Filip Čuljak, 6.e predstavio nam je još jedan Gavranov roman – Zaboravljeni sin.

Patrick Pecikozić i Paula Vukčević i 6.e pročitali su zajedno roman Bio sam pas i opet sam.

Ovo jednosatno književno druženje bilo nam je zanimljivo i poučno.

 

Hrvatski jezik voli se znanjem

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika koji traju od 11. do 17. ožujka Mladi knjižničari uz pomoć profesorice Jadranke Jelinić pripremili su i postavili izložbu Hrvatski jezik voli se znanjem u čitaonici naše knjižnice. 

 

Uz čaj o šeširima

3. c razred je i ovaj petak, 3. ožujka, proveo u ugodnom druženju uz šalicu zdravoga čaja. Naša knjižničarka Željka pričala je o gotovo zaboravljenom obrtu, kitničarstvu. Naučili smo mnoge nove riječi i dobili ideje kakve bismo šešire nosili, te ponovili pravila lijepog ponašanja.

Poticanje čitalačke kulture – dnevnici

U četvrtak, 2. ožujka školska knjižničarka Željka Martan Buhin podijelila je svoju ljubav prema čitanju s učenicima 2. A razreda i učiteljicom Vlatkom Mijić. Uzbuđeni akači veliki su čitači, a kao pravi domaćini, pripremili su listu svojih omiljenih knjiga i kratka predstavljanja knjiga koje trenutno čitaju te time razveselili školsku knjižničarku. Potom su joj otkrili tajne svog razrednog dnevnika koji rado vode te joj prepričali sve o svom nadmetanju u broju pročitanih slikovnica i knjiga. Kako bi ih još više zainteresirala za pisanje dnevnika, knjižničarka je učenicima donijela svoj popis dnevnika koje je pročitala te im ukratko predstavila Dnevnik mrava Radoslava i Dnevnik sivog mačka.

Na kraju druženja svi smo shvatili da smo obožavatelji "Gregovog dnevnika" i da u pričanju o dnevnicima i čitanju ulomaka vrijeme prebrzo prolazi. Zato ćemo susret i druženje uz knjigu nastaviti uskoro. 

 

Veljača

Mladi knjižničari u Knjižnici Selčina

Mladi knjižničari i pokoji  knjigoljupci viših razreda posjetili su sa knjižničarkom Jadrankom Jelinić u srijedu, 22. veljače Knjižnicu Selčina.

Vrijedne knjižničarke, tete Keti, Dunja, Bosiljka i Goga upoznale su naše šestaše i osmašice sa fondom svoje knjižnice  i objasnile im kako je organiziran na policama.

Učenici su putem signature tražili knjige na policama. Zatim su za računalom pretražili elektronički katalog knjižnice, kao i mogućnosti posudbe u svim knjižnicama grada Zagreba.

Na kraju smo zahvalili gospođi Keti što se sada dobro snalazimo u svim većim gradskim knjižnicama.

Radionicu smo završili listanjem knjiga prema vlastitom izboru i interesnim područjima.

 

Sove plešu pod maskama

Mladi knjižničari naše škole zajedno sa svojim prijateljima iz prvih razreda likovnom su izložbom razigrali prostor naše čitaonice. Pozivamo vas da pogledate naše rasplesane "mudrice" i zajedno s nama podijelite radost fašnika.

Čajanka sa školskom knjižničarkom

Učenici 3. c razreda su dio petka, 17. veljače proveli u ugodnom druženju uz čaj u školskoj knjižnici. Naša draga knjižničarka Željka pripremila je poučnu i zanimljivu radionicu o podrijetlu čaja, njegovim ljekovitim svojstvima te načinima pripremanja. Naravno, uz nova znanja i ukusan čaj počastili smo se i keksima te zaključili da bismo rado ponovno petkom putovali mirisima i okusima čaja.

3. c i učiteljica Arijana Piškulić Marjanović

U petak, 11. veljače učenici 3. a ugostili su u svom razredu školsku knjižničarku Željku Martan Buhin. Draga gošća posjetila nas je jer je pripremila zanimljivu radionicu pripovjedaonicu na temu Čaj. Bili smo uzbuđeni od prvoga sata nastave i jedva čekali zasluženi zadnji sat,  za trenutke opuštanja  uz pripovijedanje i čaj. Donijeli smo svoje šalice i čajeve. Čuli smo puno o tom posebnom napitku. Ponovili smo ono što znamo, o vrstama čaja, kako se pripravlja te čuli i legendu o nastanku čaja. Taj čarobni napitak ispija se već stoljećima u svim dijelovima svijeta. Uz njega se družimo, smirujemo, liječimo… Ispijamo ga crnog, zelenog, biljnog, voćnog, od kore drveta, s pekmezom, medom, mlijekom, šlagom, limunom… Na kraju smo sami pripremili vrelu vodu u kuhalu za čaj te njome prelili svoje mirisne filter vrećice omiljenog čaja. Zasladili smo ga zdravim medom te dodali i vitamina c iz limunovog soka. Kada se čaj malo ohladio, uživali smo u njegovoj aromi te finim napolitankama kojma nas je počastila nasmijana teta knjižarka! Kao vrući ili hladan napitak, možemo ga piti u bilo koje godišnje doba ili doba dana. Još ako je u dobrom društvu… priči nema kraja! Jedva čekamo sljedeći susret koji smo dogovorili s prof. Željkom kada ćemo nastaviti druženje uz čaj i čitanje! Od srca hvala našoj dragoj školskoj knjižničarki na lijepim trenutcima! 3. a i učiteljica Jasminka Pizzitola

             

Ljubav u školskoj knjižnici

U petak, 3. veljače školska knjižničarka Željka Martan Buhin rimovanim stihovima Zvonimira Baloga u 1. a razred unijela je mnogo smijeha, prijateljstva i ljubavi. Naime, u petak smo svi bili jako zaljubljeni, čitali ljubavnu poeziju i razgovarali o ljubavi. Zaljubljeni pingvini, koji su nastali na radionici skupine Mladi knjižničari, potaknuli su i vesele akače i njihovu učiteljicu Ljiljanu Frigan Perko da i oni likovno izraze svoje viđenje ljubavi pa smo srcima "zarazili" čitavu učionicu i čitaonicu naše školske knjižnice. Njima smo pridružili i ljubavna pisma trećih razreda pa vas pozivamo na našu valentinovsku izložbu.

Svi učenici i ove godine imaju priliku ostaviti ljubavno pisamce za svoju simpatiju u našem valentinovskom sandučiću.

                                                   

 

                                        

Književni susret

U četvrtak, 2. veljače  prvi su razredi ugostili Dubravku Volenec koja ih je odvela u svijet ptica. Osvijestili su ljubav prema vrapčićima i potrebu izrade hranilica za ptice kako bi i naše ptičice oko škole čitave godine, a pogotovo zimi, bile site i uživale u slasnim sjemenkama. Učenici su kući ponijeli puno toplih doživljaja i slikovnicu Vrapčić Prhko.

Siječanj

U mjesecu siječnju u našoj smo knjižnici obilježili rođendan umjetnosti. Rođendan umjetnosti slijedi ideju francuskog umjetnika Roberta Fillioua koji je 17. siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije 1.000.000 godina. Nakon njegove smrti, 1987. godine umjetnici diljem svijeta slave njegovu zamisao "vječne mreže" (La Fete permanente).

         

Prvašići u knjižnici

Prvi dan drugog školskog polugodišta, odmah nakon povratka sa školskih praznika, naši su prvašići pohrlili u knjižnicu na druženje s knjižničarkom Željkom i posudbu svoje prve lektire. Za tu im je prigodu knjižničarka pripremila njihove članske iskaznice koje će koristiti u našoj knjižnici do kraja svoga boravka u ovoj školi. Skupina Mladi knjižničari pripremila je našim prvašićima igrokaz dobrodošlice Od korica do polica ne bi li učenici osvijestili kako se prema knjigama trebamo odnositi s mnogo ljubavi i pažnje. Druženje i razgovor o knjigama zaključili smo posudbom prve lektire, a đaci prvaci knjižničarkama su poklonili crteže knjižnice i našeg sovića koji ju mudro i oprezno čuva. 

      

Prosinac

Mjesec prosinac ispunio je našu knjižnicu adventskim duhom, duhom iščekivanja rođenja Spasitelja. Budući da su mjeseci marljivog rada u prvom polugodištu iza nas, s uzbuđenjem iščekujemo praznike.  Pogledajte izložbe "U radosnom iščekivanju" i "Sobovi su spremni za praznike" koje smo s radošću postavili u prostoru naše čitaonice.

Mladi knjižničari  i školske knjižničarke

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studeni

Projekt 3. e razreda "Spasimo zaboravljene knjige"

Tijekom Mjeseca knjige, u sklopu projekta "Spasimo zaboravljene knjige", učenici 3.e razreda posvetili su se, zajedno sa svojom učiteljicom Zdravkom Hladki, posuđivanju i čitanju knjiga koje dugo nitko nije čitao, a primjerene su njihovoj dobi.

Pročitane knjige predstavili su svojim prijateljima u razredu, zatim su pisali sastavke na temu Priča zaboravljene knjige te ilustrirali naslovnice pročitanih knjiga.

Na kraju Mjeseca knjige knjižničarke su njihove sastavke i crteže izložile na panou školske čitaonice.

        

U nastavku donosimo njihov izvještaj o tijeku ovog zanimljivog projekta:

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2016. posjetili smo gradsku knjižnicu Selčina. Sudjelovali smo u radionici „Popularni dnevnici“.

Učenici su naglas čitali najzanimljivije dijelove  ponuđenih dnevnika.  Oni su im bili poticaj da  započnu pisati svoj šaljivi dnevnik . Napisali su ga, oslikali i izložili u knjižnici Selčina.

Potaknuti knjigom Planeta ispunjenih želja osmislili smo niz aktivnosti. Pokrenuli smo naš razredni projekt Spasimo zaboravljene knjige. U njega su se uključili gotovo svi učenici razreda. Uz pomoć naših knjižničarki  Jadranke Jelinić i Sare Mironović birali smo knjige koje već dugo, dugo nitko nije čitao, koje su zaboravljene. Knjige smo  pročitali, napisali kritiku o pročitanoj knjizi i oslikali naslovnicu.

U mašti smo bili zaboravljena knjiga. Nastale  su vrlo lijepe i zanimljive priče iz kojih se može vidjeti kako se osjeća zaboravljena knjiga, što su njezine želje, tko ju je spasio od zaborava... 

Svaki je učenik svoj rad predstavio u razredu. Svi su radovi izloženi u školskoj knjižnici.

Pozivamo i druge učenike da i oni  spase koju zaboravljenu, osamljenu knjigu. Uz pomoć naših knjižničarki svake ćemo godine, barem u Mjesecu knjige, “spašavati“ stare, zaboravljene , a ipak zanimljive  i vrijedne knjige.

Potaknuli smo čitanje, podsjetili se da se čitanjem  neizmjerno duhovno obogaćujemo, otkrivamo  mnogo o sebi, razvijamo kreativnost,  potičemo  maštu, proširujemo rječnik, da su knjige izvor novih ideja i da nam  pružaju mogućnost da i sami postanemo pisci.

Ne žalimo truda i vremena! Što više čitamo, bit ćemo brži i bolji čitači!

Zahvaljujemo knjižničarkama gospođama Dunji Lovrenčić Gašljević, Jadranki Jelinić i Sari Mironović.

Učenici i učiteljica Zdravka Hladki

 

Učenici na Interliberu

Grupa mladih knjižničara posjetila je u četvrtak, 10. studenoga 2016. s knjižničarkom Jadrankom Jelinić međunarodni sajam knjiga Interliber.

Ovaj sajam najveći je regionalni sajam knjiga – okuplja gotovo sve izdavače i nakladnike, književnike i druge ljude koji su na bilo koji način vezani uz knjigu ili jednostavno – vole knjigu. A takvih je najviše – u prvih šest dana privukao je preko sto tisuća posjetitelja. Među njima bili smo i mi! Vidjeli smo mnogo uzbudljivih naslova po sniženim cijenama, tako da smo se kući vratili punih vrećica zanimljivih stripova, krimića, tinejdžerskih dnevnika...

Već sada veselimo se sljedećem Interliberu za godinu dana.

 

 

 

Čitam sto na sat

Ovogodišnji nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje koje se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige. Organizatori kviza su Gradska knjižnica u Zagrebu (Odjel za djecu i mladež) i Hrvatski centar za dječju knjigu.

Naslov i tema ovogodišnjeg kviza je Čitam sto na sat, a knjige iz kojih su bila pitanja kviza možete naći i posuditi u našoj školskoj knjižnici.

Jedan od pobjednika kviza je i naš Leo Gajšak, učenik 6.e razreda i član grupe Mladi knjižničari.

 

Čestitamo Leu i želimo mu uspjeh na izvlačenju nagrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

 

Listopad

Marko Tupek (3. e) i Kristina Knezović (8. b) - 2. mjesto na županijskoj razini Natjecanja u čitanju naglas!

27. listopada u Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu održano je Natjecanje u čitanju naglas za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju za učenike od 3.  do 8. razreda. 38 natjecatelja imalo je na raspolaganju pet minuta za predstavljanje i čitanje ulomka iz knjige po vlastitom odabiru.

Na ovoj svečanosti knjige i čitanja našu su školu predstavljali učenik 3. E razreda Marko Tupek i učenica 8. B razreda Kristina Knezović koji su svojim nastupom osvojili druga mjesta na županijskoj razini natjecanja, Marko u mlađoj kategoriji, a Kristina u starijoj.

Čestitamo našim učenicima Marku i Kristini na odličnom uspjehu!

 

  

 

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Kao i svake godine, Mjesec hrvatske knjige ove se godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Tom prilikom smo u našoj knjižnici u suradnji s učenicima 2. e razreda ukrasili pano školske čitaonice prigodnom izložbom. Učenici su aktivno sudjelovali u stvaranju izložbe ispisujući svoje kreativne odgovore i prijedloge kako poboljšati našu školsku knjižnicu. 

 

 

 

Posjet prvašića Gradskoj knjižnici Sesvete

Učenici prvih razreda sa svojim će učiteljicama posjetiti Gradsku knjižnicu Sesvete prema sljedećem rasporedu:

1.a     u petak, 28. listopada 2016.
1.b     u četvrtak, 27. listopada 2016.
1.c     u srijedu, 9. studenoga 2016.
1.d     u petak, 21. listopada 2016.
1.e     u utorak, 25. listopada 2016.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige besplatno će se učlaniti u Gradsku knjižnicu te se upoznati s radom i djelatnicima knjižnice.

 

Natjecanje u čitanju naglas u školskoj knjižnici

U petak, 14. listopada 2016. godine od 11,30 do 14,00 h u prostoru školske knjižnice održano je školsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda. Natjecatelji su predstavljali knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja i profesora mentora ili školskih knjižničarki.

U mlađoj kategoriji u kojoj su sudjelovali učenici od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojio je učenik 3. E razreda Marko Tupek, a u starijoj kategoriji učenika od 6. do 8. razreda pobijedila je učenica 8. B razreda Kristina Knezović.

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima bile su školske knjižničarke Jadranka Jelinić i Sara Mironović, učiteljice Jasminka Pizzitola, Arijana Piškulić Marjanović i Zdravka Hladki, te profesorice hrvatskog jezika Marina Rezo i Irena Ivančić.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju i velikom odazivu, a posebno čestitamo pobjednicima Marku i Kristini!

Svim našim učenicima koji su sudjelovali i pokazali iznimnu vještinu čitanja želimo još mnogo pročitanih knjiga i lijepih trenutaka provedenih s knjigom!

 

  

 

   

 

Rujan

Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine. Tog se dana slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, oko 60 regionalnih/manjinskih jezika, i još mnogo drugih jezika koje govore ljudi iz drugih dijelova svijeta.

Grupa Mladih knjižničara pod vodstvom knjižničarke Sare Mironović tom je prigodom postavila izložbu u prostoru školske čitaonice.

 

 

Veseli početak: izložba dobrodošlice prvašićima

I ove je školske godine knjižnica prigodnom izložbom poželjela prvašićima dobrodošlicu u školske klupe.

Svim našim učenicima, a posebno učenicima prvih razreda, želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju