preskoči na sadržaj
AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

Dan otvorenih učionica 

Povodom Dana otvorenih učionica u utorak, 21. svibnja u našoj je knjižnici održana prigodna radionica uz popratnu izložbu Sesvetske razglednice. U radionicu su bili uključeni Mladi knjižničari naše škole pod mentorstvom profesorica Željke Martan Buhin i Jadranke Jelinić te svi posjetitelji Dana otvorenih učionica koji su se poželjeli okušati u crtanju tušem i izradi razglednica s motivima naših Sesveta. 
 

Književni domjenak u čitaonici

U srijedu, 8. svibnja 2019. školske knjižničarke organizirale su druženje u čitaonici. Povod druženju bilo je predstavljanje projekta Čitajmo zajedno - čitajmo naglaszaboravljene knjige u koji su se uz potporu učiteljice Natalije Damjanović i profesorica Jadranke Jelinić i Željke Martan Buhin uključile Dora, Mia, Iva i Tara, učenice 4. b razreda. Djevojčice su okupljenim trećašima i četvrtašima predstavile pustolovni roman Maksimirci i podsjetile svoje vršnjake da svatko od nas, bez obzira na dob, može učiniti nešto kako bi promijenio svijet oko sebe i učinio ga ljepšim mjestom.

 

Panjoglav u 1. b

1. b razred je u četvrtak, 2. svibnja za vrijeme produženoga boravka ugostio knjižničarku Željku Martan Buhin. Za početak smo ponovili što smo naučili iz Prirode i društva o zdravlju i higijeni, kratko smo porazgovarali, a zatim poslušali priču o dječaku koji vjerojatno nije znao koliko je higijena tijela važna –  Panjoglav ili dječak koji nije volio prati uši (Ž. Horvat Vukelja). Priča nam se jako svidjela, bila je i smiješna, i zabavna, i poučna, i zanimljiva…

 

 

 

Pčelice u 1. a

U četvrtak, 4. travnja školska knjižničarka Željka Martan Buhin u  sklopu projekta poticanja čitanja posjetila je 1. a razred i učenicima čitala edukativnu slikovnicu Dubravke Volenec Pčelice prijateljice te s njima razgovarala o važnosti i raznolikosti pčelinjeg svijeta te vrijednosti meda kojeg nam one daruju. Učenici su sa zanimanjem slušali priču i povezivali je sa svojim ranijim znanjima i iskustvima, a potom na likovnoj radionici uz pomoć učiteljice Tamare Bačinić izradili svoje pčelice koje krase pano naše čitaonice.

 

Sesvetski Maksimirci

Učenice Dora, Mia, Iva i Tara iz 4. b razreda prošetale su školskom knjižnicom tragajući za zanimljivim knjigama koje bi rado pročitale. Između nekoliko naslova izabrale su dječji pustolovni roman Nikole Pulića Maksimirci  jer često znaju s roditeljima nedjeljom otići na šetnju u Maksimir i u Zoološki vrt. Budući da taj roman pomalo pada u zaborav, knjižničarke Jadranka i Željka te učiteljica Natalija odlučile su male čitateljice uključiti u nacionalni projekt Čitajmo naglas zaboravljene knjige  na kojem smo i prošle godine sudjelovali zapaženom prezentacijom projekta.

Učenice su tijekom prvog polugodišta čitale knjigu radeći bilješke o tijeku radnje, likovima, opisima prirode i žanrovskim odrednicama dječjeg pustolovnog romana te snažnom ekološkom porukom romana.

Zatim su u knjižnici s knjižničarkom Jadrankom imali književni domjenak te razgovarali o pročitanoj knjizi i svojim bilješkama koje smo dopunili i saželi, a zatim podijelili zadatke za naše prvo predstavljanje romana u 4. b razredu. Učenici su pažljivo i s velikim zanimanjem slušali njihova izlaganja i na prijedlog svoje učiteljice Natalije odlučili ono što im se najviše svidjelo pretočiti u vlastitu priču, a na satu likovne kulture i ilustrirati svoju priču.

Budući da ih se posebno dojmila snažna ekološka poruka romana, došli su na ideju kako bi bilo lijepo da i njihove Sesvete budu još ljepše, čišće i zelenije, a to ovisi i o kulturi življenja njihovih stanovnika. Stoga su odlučili da i oni budu Maksimirci i to Sesvetski Maksimirci.

Tako su sami počeli pisati i ilustrirati priče o svojoj ekološkoj viziji Sesveta. Njihove dosadašnje radove u projektu objedinili smo u istoimenu izložbu, a sada će učenice s knjižničarkom Željkom napraviti prezentaciju kojom ćemo se na književnom domjenku predstaviti trećim i četvrtim razredima, a potom sudjelovati u nacionalom projektu kojim vrijedne dječje knjige spašavamo od zaborava.

 

Obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige

Dora i Mihaela, učenice 5. razreda i "mlade knjižničarke"  izradile su plakat povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja.

 

Proljetna radionica u 1. b

U četvrtak, 21. ožujka 1. b razred u produženom boravku pozdravio je dolazak proljeća prigodnom likovnom radionicom koju su vodile profesorica Željka Martan Buhin i učiteljica Valentina Vidović. Učenici su proljetnu radost prirode prenijeli u učionicu izradom veselih zumbula. Marljivo su izrezivali i oblikovali papir origami tehnikama, maštali i lijepili cvjetove koje će na prvi dan proljeća pokloniti voljenim osobama. 

 

 

U radosnom iščekivanju proljeća

U petak, 15. ožujka 2019. 1. d razred u pratnji učiteljice Zdravke Hladki uživao je u opuštajućem druženju u školskoj knjižnici. Druženje je bilo u znaku proljeća i čitanja starih, zaboravljenih slikovnica: prezentacijom i razgovorom o godišnjim dobima, buđenju prirode te vjesnicima proljeća, profesorica Željka Martan Buhin uvela je učenike u priču Proljeće Sunčane Škrinjarić. Učenici su, nakon poslušane priče, povezivali slike proljeća sa vlastitim proljetnim dogodovštinama iz prirode, a potom uživali u skladbi Proljeće poznatog talijanskog baroknog skladatelja Antonija Vivaldija.

 

Svjetski dan komplimenata

Prvi dan mjeseca ožujka Svjetski je dan komplimenata. Izvorno je nastao u Nizozemskoj, a od 2011. godine obilježava se širom svijeta. Ovaj dan rezerviran je za izražavanje zahvalnosti prijateljima i dragim ljudima koje volimo i cijenimo. Željeli smo u našoj sredini stvoriti najpozitivniji dan u godini.

„U ljudskoj je prirodi želja da voli i da bude voljen.“ poznata je izreka Williama Jamesa, američkog filozofa i psihologa. Ništa ljude ne veseli više i ne čini ih sretnijima od iskrenog komplimenta i zahvalnosti. Zašto ih ne bismo koristili više?

„Iskreni i osobni kompliment ništa ne košta, a ima velik utjecaj na onoga kome je upućen." poručuje nam Hans Poortvliet, jedan od glavnih organizatora obilježavanja ovog dana u Nizozemskoj.

 Volite li vi komplimente?

Naučite ih prihvaćati s velikim osmijehom i otvorenim srcem i uzvratite ih na isti način.

Svjetski dan komplimenata možete podržati i na društvenim mrežama. Dovoljno je da svaka osoba da kompliment najmanje trima osobama u okruženju i mogli bismo zaista stvoriti najpozitivniji dan na svijetu. Koliko vrijedi osmijeh osobe koja je primila kompliment? Neprocjenjivo!

Učenici 4. c razreda zajedno su sa svojom učiteljicom Evom Jošić Zovko posjetili izložbu u našoj školskoj knjižnici koju su postavili Mladi knjižničari s knjižničarkom Jadrankom Jelinić Blagec. Nakon razgovora o izložbi učenici su izrekli po jednu dobru osobinu svojeg prijatelja ili prijateljice i knjižnica se začas napunila pozitivnim osjećajima koji mogu stati u nekoliko riječi – dobrota, iskrenost, zahvalnost, ljubav,... Zatim su svoje osjećaje pokazali kroz crteže kojima su zaokružili izložbu u našoj knjižnici. Pozivamo vas da pogledate izložbu i prepoznate u sebi dobre osobine koje sasvim sigurno imate!

Čajanka u 3. d

Učenici 3. d razreda u ponedjeljak, 18. veljače ugostili su školsku knjižničarku, prof. Željku Martan Buhin koja ih je svojim predavanjem odvela u daleku povijest čaja, napitka kojeg svakodnevno rado pijemo. Nakon zanimljivosti koje su učenici saznali o ispijanju čaja u različitim kulturama, i sami su imali priliku degustirati topli voćni napitak obogaćen medom i limunom kako bi se okrijepili na kraju radnog ponedjeljka.

 

Valentinovo u našoj knjižnici

Ljubav u našoj knjižnici prisutna je tijekom čitave godine: u tekstovima naših knjiga, u međusobnom pomaganju i komunikaciji. U duhu tog našeg zajedništva, Mladi knjižničari neparne smjene pod vodstvom profesorice Željke odabrali su stihove dječje ljubavne poezije koji su ih se dojmili te ih pretočili u malu izložbu u prostoru naše čitaonice.

Prvašići u školskoj knjižnici

U petak, 18. siječnja 2019. učenici 1. a prihvatili su poziv školske knjižničarke Željke Martan Buhin za dolazak u školsku knjižnicu.

Na početku nas je knjižničaka upoznala s prostorom školske knjižnice. Doznali smo da osim knjižnice postoji i pred prostor koji se zove čitaonica. Pogledali smo dio animiranog filma The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore. Pogledani film nam se svidio. Pričali smo o knjižnici i knjižari te znali njihovu razliku te tko u njima radi. Razgovarali smo o važnosti čitanja knjiga. Tako smo rekli da su knjige veliko bogatstvo, zdravlje za mozak, u knjigama možemo naći inspiraciju, možemo obogatiti maštu, uživati, naučiti… Draga knjižničarka nam je objasnila kako se knjige u knjižnici posuđuju. Dobili smo članske iskaznice te posudili prve lektire. Knjige moramo čuvati te vratiti neoštećene i na vrijeme. Bilo nam je lijepo te nam je vrijeme proteklo prebrzo. Veselimo se ponovnom druženju sa školskom knjižničarkom te čitanju prve lektire koje nosimo kući.           

učenici 1. a i učiteljica Jasminka Pizzitola

 

Od Mjeseca knjige do božićne slikovnice

Učenici 4.d razreda započeli su u Mjesecu hrvatske knjige zajedno sa svojom učiteljicom Višnjom Ivček jedan hvalevrijedan projekt koji je trajao mjesec dana. Marljivo su radili te napisali i nacrtali svaki svoju autorsku božićnu slikovnicu! 

Neke od njih su izuzetno kreativne i maštovite – gotovo da bi se odmah mogle tiskati! Osobito je lijepa slikovnica Tine Meštrović Kako je došao Božić.

Grupa Mladih knjižničara je, zajedno sa svojom knjižničarkom Jadrankom Jelinić Blagec u našu školsku knjižnicu s veseljem postavila izložbu ovih slikovnica različitih, zanimljivih naslova.

Prošećite do čitaonice – čekaju vas lijepe autorske ilustrirane priče. Možda i vi poželite napraviti nešto slično?! 

Zlatna guska

U četvrtak, 22. studenog 2018., 1.b razred posjetila je knjižničarka Željka. Učenicima je pročitala Zlatnu gusku, bajku braće Grimm. Nakon lektira Crvenkapica i Ivica i Marica, učenici su upoznali još jedno poučno i zanimljivo djelo. Pažljivo i sa zanimanjem slušali su bajku te o njoj razgovarali. Nakon toga su sa svojom učiteljicom u produženom boravku Valentinom Vidović radili razne zadatke po skupinama. Crtali su se likovi, događaji, osmišljavao se kviz znanja, pisale su se pouke i još mnogo toga. Bilo je veselo, maštovito i zabavno. Radovi su složeni na plakat kako bi ostao podsjetnik na taj dan, priču i druženje.

 

Zahvaljujemo knjižničarki Željki na čitanju i željno iščekujemo još zanimljivih priča!

 

Kako nastaje knjiga

Učenici Posebnog razrednog odjela od 5. do 8. razreda su u Mjesecu hrvatske knjige, 26. studenoga bili na još jednoj radionici u našoj školskoj knjižnici. Naučili smo kako nastaje knjiga, koji su njezini sastavni dijelovi i kako knjiga putuje od autora do čitatelja. Nakon razgovora o knjizi, učenici su izabrali najdražu knjigu koju su čitali iz naše knjižnice i nacrtali što im se najviše svidjelo u njihovoj knjizi po izboru. Pogledajmo kako je izgledalo naše druženje s knjigama , uz pomoć knjižničarke Jadranke Jelinić Blagec i defektologinje Valentine Puzović.

I velike, debele i teške knjige mogu biti jako zanimljive

Učenici Posebnog razrednog odjela viših razreda proveli su, zajedno sa svojom defektologinjom Valentinom Puzović u ponedjeljak, 26. studenoga još jedno zanimljivo druženje u našoj školskoj knjižnici. Knjžničarka Jadranka Jelinić Blagec upoznala ih je sa školskom referentnom zbirkom – najvećim, najtežim i najdebljim knjigama u našoj knjižnici, koje se ne posuđuju, već se čitaju u našoj čitaonici. Tako smo se družili s enciklopedijama, leksikonima, atlasima, rječnicima i pravopisima i naučili štošta zanimljivo o životinjama, biljkama, ljudskim izumima... Naše jednosatno druženje bilo je zanimljivo i ugodno!

1. d u školskoj knjižnici

U sklopu Bajkaonice, projekta poticanja čitanja, 1. d razred u petak, 23. 11. kraj radnog tjedna obilježio je ugodnim druženjem u čitaonici školske knjižnice. Knjižničarka Željka za učenike je pripremila pravu "bajkoposlasticu" braće Grimm, Zlatnu gusku, poučnu priču koja promiče altruizam i istinske vrijednosti. Učenici su uživali u slušanju priče i rado međusobno dijelili svoje doživljaje, a druženje u knjižnici zaključili su posudbom svoje prve slikovnice jer im učenje čitanja predstavlja zadovoljstvo. Sretno našim malim čitateljima, želimo im još puno pročitanih slikovnica ove školske godine!

Do baštine na krilima mašte – Baš baština

Naši Mladi knjižničari i ove su godine  već tradicionalno sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Pročitali su tri nova romana za mladež: Sve o Evi, autorice Nene Lončar, zatim Andautoncaspisateljice Snježane Babić Višnjić te Letače srebrnih krila književnice Melite Rundek.

Učenica Lucija Krivić iz 8.a razreda jedna je od pobjednica nacionalnog kviza te je u pratnji knjžničarke  Dunje Lovrenčić Gašljević iz Knjižnice Selčina, u kojoj je pročitala  najviše knjiga od svih članova knjižnice, te školske knjižničarke Jadranke Jelinić Blagec prisustvovala u završnoj svečanosti Mjeseca hrvatske knjige u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Bila je to prilika da se učenici upoznaju s autoricama ovih triju romana koje su pročitali za kviz te da odgledaju bogat kulturnoumjetnički program posvećen hrvatskoj glazbenoj i folklornoj baštini u izvedbi KUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Sunčan i topao dan te raskošno druženje s knjigoljupcima pozivao je na nastavak druženja s pisanom riječi – na odlazak na 41. Međunarodni sajam knjiga i učila “Interliber“.

 

Susret s književnikom Tihomirom Horvatom

U petak, 23. studenog 2018. godine, učenici 5.a i 5.e razreda posjetili su Knjižnicu Selčina u pratnji profesorica Valentine Čančić i Željke Martan Buhin. Kako bismo obilježili Mjesec hrvatske knjige, čija je glavna tema bila baština, pod nazivom Baš baština, učenici su sudjelovali na susretu s književnikom Tihomirom Horvatom.

Tihomir Horvat pisac je kroz čije romane za djecu progovara baština i pokazuje nam kako se s njom možemo susresti na različite načine. Njihova se radnja većinom odvija u suvremenosti, ali junaci ulaze u prošlost i ona oživljava, bilo kroz stare predmete, bilo kroz virtualnu stvarnost. 

Na samom početku susreta učenike je pozdravila knjižničarka Dunja Lovrenčić Gašljević te najavila kratki igrokaz. Članovi Lutkarske družine Knjižnice Selčina izveli su što su uvježbali tijekom Mjeseca hrvatske knjige te smo svi zajedno pogledali igrokaz o Petrici Kerempuhu prema stihovima Dragutina Domjanića. Susret se nastavio razgovorom s piscem koji je napisao brojne dječje romane, poput Tajna Gornjeg grada, Frka u Ščitarjevu, Mali ratnik, Legenda o božićnom licitaru i ostale. Zanimljivi susret s književnikom potaknuo je učenike na čitanje njegovih romana te su neki učenici odabrali i posudili roman Frka u Ščitarjevu za izbornu lektiru.

 

Učenici Posebnog razrednog odjela obilježili Mjesec hrvatske knjige druženjem u školskoj knjižnici

U okviru programa Knjižničnoinformacijske pismenosti (KIP) koji se  redovito provodi u našoj školskoj knjižnici učenici viših razreda Posebnog razrednog odjela su sa svojom defektologinjom Valentinom Puzović i asistenticom Glorijom obilježili su Mjesec hrvatske knjige dvodnevnim druženjem sa školskom knjižničarkom Jadrankom Jelinić Blagec u našoj školskoj čitaonici. Knjižnica kao mjesto poticanja čitanja prostor je u kojem smo objasnili pravila lijepog ponašanja u knjižnici te pravilan odnos prema knjizi koja je naše kulturno blago. Pogledali smo naš pravilnik u stripu, upoznali smo sovića Luku, maskotu i noćnog čuvara  naše knjižnice i pročitali priču Zlatka Tomčića Veseli dimnjačar iz koje smo naučili da za svako zanimanje treba ići u školu i učiti, a svo znanje pohranjeno je u knjigama. Najviše knjiga čuva se u knjižnici i zato svi učenici dolaze u našu školsku i u narodnu knjižnicu. Drugi dan upoznali smo dječje časopise, vidjeli razliku između novina i časopisa te sastavne dijelove tiska kao i dinamiku njihova izlaženja. Učenici su zatim listali i čitali časopise po vlastitom izboru, a za nagradu su si izabrali postere koje bi voljeli ponijeti kući, tako da smo naše druženje završili radosno i uz poklone.

 

2. mjesto na Gradskom natjecanju u čitanju naglas

U četvrtak, 8. studenoga 2018. učenice Marta Vidović iz 5. b i Mendi Manda Barišić iz 7. d, pobjednice na Školskom natjecanju u čitanju naglas, u pratnji profesorice Željke Martan Buhin uputile su se na Dječji odjel Gradske knjižnice u Zagrebu gdje je održano Gradsko natjecanje u čitanju naglas. I ove su godine učenici naše škole uspješno predstavili svoju školu na ovom natjecanju, a posebice je to učinila Manda Mendi koja je čitanjem ulomka Pongrašićeva romana Djevojčica koja je preskočila nebesa zasluženo osvojila 2. mjesto u Gradu Zagrebu. Čestitke Mandi Mendi i njezinoj mentorici Marini Rezo!

Lektira kroz strip

Prošlogodišnja izložba sadašnjih petaša Lektira kroz strip iz Knjižnice Sesvete preselila se u čitaonicu naše knjižnice. Dođite i pogledajte!

Ilustratori iz 3. razreda

Budući da su svi treći razredi u mjesecu listopadu bili na nastavi iz Hrvatskog jezika u školskoj knjižnici i "putovali" s knjigom od autora pa sve do čitatelja, učenici su za zadaću imali zadatak ilustrirati lektiru koju upravo čitaju. Maštovite ilustracije Bijelog jelena, Dnevnika Pauline P., Miševa i mački naglavačke te legendi iz zbirke Grički top, otkrile su brojne talentirane ilustratore koji odrastaju u našoj školi. Skupina Mladih knjižničara neparne smjene postavila je izložbu ilustratora 3. e razreda, a ostalima se tek veselimo.

 

Crvenkapica u 1. a

Ovotjedne aktivnosti u 1. a bile su posvećene Crvenkapici. Učenici su, nakon čitanja bajke braće Grimm i obrade lektire, čuli jednu drugačiju inačicu priče, Novu Crvenkapicu koju im je pročitala knjižničarka Željka, a potom su sa svojim učiteljicama Jasminkom i Ljiljanom izrađivali slikopriču, društvenu igru, strip i lutkice pomoću kojih su glumili u lutkarskoj predstavi. Na kraju radnog tjedna „akači“ su se opustili uz animirani film Tko je smjestio Crvenkapici?

 

ŠKOLSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS – REZULTATI

NA GRADSKO  NATJECANJE IDU SLJEDEĆI UČENICI:

MARTA  VIDOVIĆ, 5. B  u kategoriji mlađih natjecatelja s tekstom Sanje Polak „Dnevnik dobrih anđela“

MENDI  MANDA  BARIŠIĆ, 7. D  u kategoriji starijih natjecatelja s tekstom Zorana Pongrašića „Djevojčica koja je preskočila nebesa“

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju na Školskom natjecanju i na njihovim lijepim nastupima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na Gradskom natjecanju u studenome u Gradskoj knjižnici.

 

ŠKOLSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS – REZULTATI

NA GRADSKO  NATJECANJE IDU SLJEDEĆI UČENICI:

MARTA  VIDOVIĆ, 5. B  u kategoriji mlađih natjecatelja s tekstom Sanje Polak „Dnevnik dobrih anđela“

MENDI  MANDA  BARIŠIĆ, 7. D  u kategoriji starijih natjecatelja s tekstom Zorana Pongrašića „Djevojčica koja je preskočila nebesa“

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju na Školskom natjecanju i na njihovim lijepim nastupima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na Gradskom natjecanju u studenome u Gradskoj knjižnici.

 

Knjigoljupci u Mjesecu hrvatske knjige

U našoj školi u Mjesecu hrvatske knjige učenici su se uključili u niz različitih radionica i projekata.

Dan rječnika, 16. listopada obilježili smo s 4.b razredom u našoj knjižnici gdje im je knjižničarka Jadranka Jelinić Blagec održala predavanje o rječnicima, vrstama rječnika i pravopisa te o načinima pretraživanja riječi u rječnicima. Grupa mladih knjižničara je, zajedno s knjižničarkom Jadrankom postavila prigodnu izložbu na kojoj su učenici mogli vidjeti kako je izgledao i najstariji hrvatski rječnik, Petojezični rječnikFausta Vrančića iz 1595. godine.

Profesorica Željka Martan Buhin uz pomoć mladih knjižničara pripremila je i postavila izložbu Baš baština koja je ujedno prikazala pregled svih aktivnosti planiranih u Zagrebu povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Grupa mladih knjižničara je uspješno riješila online Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod naslovom Do baštine na krilima mašte.

Zatim je nekoliko knjigoljubaca iz 4.b r. zajedno sa svojom učiteljicom Natalijom Damjanović te knjižničarkama Jadrankom i Željkom odlučilo spasiti od zaborava roman Nikole Pulića Maksimirci.

Učenici će sa svojim plakatom i PP prezentacijom sudjelovati na proljeće u Nacionalnom projektu Čitajmo zajedno zaboravljene knjige.

I za kraj, naše se učenice i učenici, zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika, marljivo pripremaju za školsko natjecanje u čitanju naglas koje u našoj knjižnici organiziraju školske knjižničarke. Dvoje najboljih učenika sudjelovat će na gradskom, odnosno županijskom natjecanju u čitanju naglas u središnjoj, Gradskoj knjižnici, na kojem svake godine postižemo zapažene uspjehe!

Dragi naši učenici, imate li još pokoju ideju (naravno, ni Interliber neće izostati!) kako bismo još mogli obilježiti ovo središnje nacionalno slavlje pisane riječi, slobodno se javite našim knjižničarkama!

 

 

Zoo oglasi i Svjetski dan životinja

U četvrtak, 4. listopada učenici 1. a u produženom boravku ugostili su školsku knjižničarku, profesoricu Željku Martan Buhin koja im je za tu prigodu pripremila poslasticu: čitanje šaljivih zoo oglasa. Oglasima, razgovorom o životinjama te vlastitim ilustracijama oglasa uz pomoć učiteljice Ljiljane Frigan Perko, učenici su obilježili Svjetski dan zaštite životinja. U pratnji knjižničarke u goste se "prošvercao" i medo Bruno, stanar naše školske knjižnice, koji je u zagrljaju prvašića proslavio svoj dan. Mlade knjižničarke Mihaela i Ema, uz pomoć mašte i ilustracija koje su im poklonili veseli "akači", napravile su izložbu u školskoj čitaonici. 

 

Mladi knjižničari obilježili Europski dan jezika

 

 

Mladi knjižničari petih razreda (Mihaela, Dora, Ema, Staša i Laura) i profesorica Željka Martan Buhin prigodnom su radionicom i izradom plakata obilježili Europski dan jezika. Kako zvuči jutarnji pozdrav na brojnim europskim jezicima, možete pogledati na izložbi u čitaonici školske knjižnice.

                           

 

 

   

 

Čitanje je fora!

U mjesecu rujnu 1. a je, osim sa školom, započeo i druženja sa školskom knjižničarkom Željkom Martan Buhin koja je radionicom na temu higijene i pričom o Panjoglavu započela projekt poticanja čitanja u 1. razredima tijekom ove školske godine.

Kako nam je prvo druženje održano u produženom boravku u utorak, 18. rujna svima bilo ugodno, zanimljivo i poticajno, sljedeće smo upriličili već u četvrtak, 20. rujna kada nam je s profesoricom Željkom u razred ušao i ježić Ježek i ispričao nam zgodu o polasku u školu njegova najboljeg prijatelja Jožeka. Čitanje slikovnica, pričanje priča i likovno dočaravanje doživljaja baš je fora i zato se veselimo svim budućim susretima!

 

 
 

 

Dobrodošli u školsku knjižnicu u novoj školskoj godini

Dragi naši knjigoljupci!

Želimo vam dobar početak i ove školske godine u našoj školskoj knjižnici.

Igrajmo se, crtajmo, čitajmo, razmjenjujmo svoje misli i razmišljanja... i vidjet ćete da „škola i nije tako teška!“

Dobro nam došli!

Vaše školske knjižničarke

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju