preskoči na sadržaj
PEDAGOŠKI KUTIĆ

Kako se nositi sa stresom? Vijest ima dokument u privitku

Početkom 2020. godine odjednom nas je snašlo mnoštvo nepoznatih nam pojmova i događaja (koronavirus, samoizolacija, izolacija, nastava na daljinu, potres). Potres u Petrinji, koji smo snažno osjetili i u Zagrebu, opet nas je dodatno uznemirio i „dobro protresao“ na samom kraju 2020. godine te nas podsjetio kako 2020. još nije gotova s iznenađenjima.

Sredinom siječnja 2021. godine u školi smo krenuli s pedagoškim radionicama Kako se nositi sa stresom?

Predavanje i radionicu Kako se nositi sa stresom? pripremila je i vodila školska pedagoginja Jelena Šestak Novak, a radionica je bila namijenjena učenicima od trećeg do osmog razreda. Pedagoško predavanje i radionica osmišljeni su u skladu s ishodima učenja u kojima učenici mogu prepoznati stresne događaje kao i promjene u vlastitom tijelu. Učenici su također usvojili kako primijetiti promjene koje se javljaju u ponašanju i emocije koje nas obuzimaju kada smo pod stresom. U teorijskom dijelu radionice učenici su upoznati s raznim stresorima te su naučili prepoznati i nabrojiti situacije koje nas mogu dovesti do stresne reakcije. Učenici će moći samostalno koristiti strategije samopomoći i pomoći u stresnim situacijama koje smo naučili tijekom praktičnog dijela radionice te ih samostalno prakticirati vježbama relaksacije i opuštanja.

Učenici svih uzrasta i razrednih odjela su predavanje pozorno slušali te su bili vrlo aktivni sudionici u radionicama.

Radionica je provedena i u posebnim razrednim odjelima za učenike s djelomičnom integracijom.

Za roditelje učenika svih petih razreda organiziran je i roditeljski sastanak na daljinu 16. ožujka 2021. godine preko Zoom platforme kao nastavak ove pedagoške radionice. Roditelji naših učenika dobili su korisne savjete kako biti podrška svojoj djeci u traumatskim i teškim životnim trenucima.

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 10. 5. 2021. 17:15
 


 

 

 

Announcement:Brošura Ureda za postupanje u kriznim situacijama dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.zagreb.hr/UserDocsImages/hitne_situacije/LETAK%20POTRES.pdf

 

[KREATIVNI NATJEČAJ: ŠKOLSKOM POZITIVOM PROTIV KRIZE]

Ambidekster klub poziva sve učenike i učenice od 4. do 8. razreda osnovne škole na sudjelovanje u kreativnom natječaju pod nazivom „Školskom pozitivom protiv krize“. Učenici trebaju u suradnji s članovima svoje obitelji osmisliti likovni (slika, crtež) ili literarni rad (kratka priča, pjesma) kojim će nam pokazati kako svoju školu u kriznim vremenima mogu učiniti vedrijim mjestom.

Tema adresira aktualnu krizu izazvanu pandemijom COVIDA-19  koja, između ostalog, utječe na školski sustav i sve njegove korisnike: zaposlenike, učenike i njihove obitelji.  Želja nam je angažirati obitelji da aktivnim sudjelovanjem i zajedništvom pridonesu poboljšanju školskog ozračja „daškom pozitive“.

Tri najbolje skupine autora nagrađujemo društvenom igrom za cijelu obitelj. Izabrani radovi bit će prikazani na izložbi u OŠ Luka Sesvete te na webu i društvenim mrežama Ambidekster kluba, kao i u tiskanom priručniku zbirke radova.

Radove je potrebno poslati u pdf formatu na e-mail Udruge:  info@ambidekster.hr, a u prilogu navesti sljedeće informacije:

  • ime i prezime učenika
  • koji su članovi obitelji sudjelovali
  • razred učenika
  • naziv i adresu škole koju pohađa učenik
  • kratki opis ideje rada

Rok za dostavu radova je 10. studeni 2020.

Natječaj provodimo u sklopu projekta „Kreativne inicijative učenika i roditelja za školu otvorenu zajednici“, a cilj je potaknuti povezivanje učenika, roditelja i nastavnika u stvaranju sigurnog i poticajnog školskog okružja te aktivnom djelovanju i doprinosu zajednici. Projekt provodimo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Proglašenje pobjednika održat će se na izložbi sukladno poštivanju mjera opreza i socijalnog distanciranja.

 

 

Suglasnost za korištenje osobnih podataka

 

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, sudjelovanjem u ovom natječaju dajete svoju suglasnost za korištenje i dijeljenje vaših podataka za potrebe praćenja, vrednovanja i slanje izvještaja Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje sufinancira provođenje projekta „Kreativne inicijative učenika i roditelja za školu otvorenu zajednici“ Ambidekster kluba. Ova suglasnost, na temelju projektnog ugovora, služi kao dokaz odrađenih aktivnosti i pomaže nam da dokažemo da se aktivnost održala. U svakome trenutku možete povući svoj pristanak za sve navedene svrhe upotrebe Vaših osobnih podataka, kao i njihovo brisanje ili izmjenu.Za povlačenje pristanka korištenja Vaših osobnih podatka, obratite se službeniku za zaštitu podataka Tatjani Brus, putem elektroničke pošte: tatjana@ambidekster.hr

 

Dragi roditelji, u prilogu je letak Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Razgovarajte sa svojom djecom i umirite ih kako bi mogla nesmetano nastaviti sa svakodnevicom.

 

Projekt "Učenje međugeneracijske solidarnosti"

U suradnji sa Zakladom Zajednički put naša škola  sudjeluje u projektu "Učenje međugeneracijske solidarnosti" Projekt je financiran od strane Zaklade Hrvatska za djecu, a namijenjen je učenicima svih petih razreda. Svrha i cilj projekta je praktično učenje djece vrijednostima međugeneracijske solidarnosti kroz razvijanje empatije i brige za starije osobe; osvještavanje stereotipa i predrasuda o starijim osobama te poticanje međugeneracijske integracije i aktivnosti.           
 
 
 
Centar za zdravlje mladih

Misija Centra za zdravlje mladih Zagreb jest povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za poboljšanje spolnoodgovornog ponašanja, zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja te promociju zdravih stilova života mladih.

Centar je organiziran na mjestu koje je dostupno mladima i dobro povezano gradskim prijevozom, u Heinzelovoj ulici 62a.

Planiran je kao projekt u kojem će se pružati izvaninstitucionalne usluge po principu drop in centara, bez uputnice, besplatno za korisnike. Centar nudi savjetovanje mladima, mladim majkama, mladim obiteljima te savjetovanje za školsku djecu i adolescente s ciljem zdravog odrastanja i što boljeg uklapanja u okolinu.

link: https://www.czm.hr/o-nama  

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju