preskoči na sadržaj
 

RUJAN 2013.

Dan sporta u školskoj knjižnici:

 

 

 

LISTOPAD 2013.

Mladi knjižničari na natjecanju Čitajmo naglas

U srijedu, 23. listopada naše učenice Mia Božić i Mia Zeljko sa svojom su voditeljicom Jadrankom Jelinić Blagec išle u zagrebačku Gradsku knjižnicu na županijsku razinu natjecanja nacionalnog projekta Čitaj mi - Čitajmo naglas. Mia Božić (3. b) čitala je tekst Kako živi Antuntun Grigora Viteza, a Mia Zeljko (7. b) Pismo gradu Siniše Glavaševića.  Mia Božić dala je kraći intervju za TV Mrežu na čijem portalu možete pogledati prilog koji je emitiran istoga dana u emisiji Klincoteka (www.mrezatv.hr). Ujedno smo posjetili i Hrvatski centar za dječju knjigu,razgledali Gradsku knjižnicu, prošetali Zrinjevcem i razgledali njegove znamenitosti.

             

 

STUDENI 2013.

Posjet Interliberu

U petak, 15. studenoga 2013. učenici koji polaze grupu Mladi knjižničari u pratnji profesorice Željke Martan posjetili su Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila. Na Interliberu su razgledali štandove s knjigama od kojih su pokoju i kupili, a potom su pogledali kazališnu predstavu Debela te prisustvovali proglašenju pobjednika Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Naša učenica Nikolina Dijanić (6. a) izvučena je kao jedna od pobjednika kviza. Čestitamo Nikolini i svim učenicima koji su sudjelovali u kvizu.

 

PROSINAC 2013.

Anđeli u adventu

Naša se knjižnica također priprema za božićno vrijeme. Blagdane u knjižnici nagovijestila je izložba adventskih anđela koje su izradili Mladi knjižničari pod vodstvom profesorice Jadranke Jelinić Blagec.

              

 

Božić u knjižnici

Skupina Mladih knjižničara naše škole i njihova voditeljica Željka Martan za blagdane su se pripremili izradom "Knjiškog bora", božićnih čestitki i ukrasa od recikliranog papira.

                 

 

Književni susret s Jelenom Pervan

U petak, 13. 12. 2013. našu je školu posjetila mlada, simpatična gošća – spisateljica Jelena Pervan koja se rado odazvala pozivu na druženje s  trećim i četvrtim razredima. Naša draga gošća predstavila nam je brbljavu Ivu, zabavnu i dosjetljivu junakinju svog novog, istoimenog romana s kojom smo se mogli poistovjetiti u brojnim situacijama. Oduševila nas je čitanjem Ivinih pustolovina te potakla na razgovor o onima koje smo i sami proživjeli. Hvala dragoj Jeleni na gostovanju te se nadamo njenom ponovnom dolasku.

 

SIJEČANJ 2014.

U knjižnici je 27. siječnja 2014. postavljanjem prigodne izložbe obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

 

VELJAČA 2014.

Tulum sova

Naša knjižnična mudrijašica sovica i knjigoljubac imenom Luka Sović ugostio je, zajedno s knjižničarkom Jadrankom Jelinić Blagec,  sve prve razrede s njihovim učiteljicama.

Nakon što su učenici upoznali Luku, noćnog čuvara naše školske knjižnice, poslušali su priču o Veselom dimnjačaru Andriji,  upoznali se s Pravilnikom knjižnice u stripu, dobili su svoje članske iskaznice i posudili svoju prvu lektiru u školskoj knjižnici.

Zatim su prvašići objavili veselu vijest – Luka je postao tata, tako da sada imamo i malu sovicu Pikicu kojoj je već sada na perju izrasla kompjuterska tipkovnica. Pikica je inače vrlo radoznala i voli internet, tako da smo zaključili da je ona naša buduća kompjuterašica.

Naš Luka Sović pozvao je cijelo jato sova na Pikičin prvi rođendan. Budući da sove danju spavaju, a noću su budne, Mladi knjižničari pod vodstvom knjižničarke Željke Martan obukli su sovice u njihove pidžamice, a prvašići iz 1. d  zajedno sa svojom učiteljicom Sanjom Vežom napravili su – sove u mraku!!!

Tako su naše sovice spojile dan i noć i napravile  TULUM SOVA. Kako je to izgledalo, pogledajte na izložbi u školskoj knjižnici i na našim fotografijama.

 

Susret s književnicom

srijedu 12. veljače 2014. učenici prvih i drugih razreda družili su se s književnicom i lutkaricom Jadrankom Čunčić Bandov. Koristeći lutke koje je sama izradila od različitih materijala i uporabnih predmeta, predstavila nam je kratke i veoma duhovite igrokaze iz svojih knjiga.

 

Valentinovo u 2. D

2. d razred u petak, 14. veljače bio u veselom i zaljubljenom raspoloženju. Osim što su dječaci djevojčice iznenadili malim znakovima pažnje i slatkišima, razred je posjetila i knjižničarka Željka Martan te s učenicima razgovarala o simpatijama, zaljubljenosti  i zaljubljenom pužu i pužici.

 

OŽUJAK 2014.

Obilježavanje stote obljetnice smrti A. G. Matoša

Mladi knjižničari pod vodstvom profesorice Željke Martan prikupljali su pjesme književnika Antuna Gustava Matoša, proučili njegovu biografiju te postavljanjem prigodnog panoa obilježili stotu obljetnicu njegove smrti.

 

 

LEGENDE O ZAGREBU

Budući da u mjesecu ožujku učenici trećih razreda u pratnji svojih učiteljica idu na terensku nastavu u Zagreb, knjižničarka Željka Martan za njih je pripremila predavanje o legendama o gradu Zagrebu. Učenici su usvojili pojam legendi te ga usporedili s pojmom bajki. Potom su razgledali fotografije grada Zagreba prikazane na prezentaciji imenujući svaki prikazani dio grada. Svaka je fotografija prezentacije bila povezana uz jednu legendu zapisanu u knjizi Grički top i druge legende književnika Dubravka Horvatića.  Učenici su potom pogledali film Legende o Zagrebu koji su snimili učenici Filmske grupe zagrebačke Osnovne škole Grigora Viteza.

 

 

Hrvatski jezik voli se znanjem - izložba u čitaonici školske knjižnice

Književno druženje s Matošem

U ponedjeljak, 17. ožujka 2014. u  12:15 sati u čitaonici  naše škole održano je književno druženje s Matošem. Druženju su prisustvovali ljubitelji književnosti petih, šestih, sedmih i osmih razreda, Mladi knjižničari te Novinarska skupina naše škole.

 

Program druženja

 - Matošev životopis (pripremile ga mlade knjižničarke Ana Čamber Darija Bevanda iz 5. d razreda pod vodstvom Jadranke Jelinić Blagec, prof.)

 - Matoš i hrvatski jezik - kratak osvrt Zdenke Drožđan, prof.

 - Pjesnička riječ Matoševa (pjesme Notturno, Cvijet sa raskršća i Gospa Marija) - čitale i interpretirale učenice Andrea Stojić, Paula Nkolić i Lana Svećnjak iz 6. a razreda

- Putopis o Samoboru - čitala i putovala s Matošem Ema Mihaela Lauš iz 6. a razreda

- Osvrt na novelu Cvijet sa raskršća i na pjesmu Dok je srca bit će i Kroacije - plakat izradili članovi Novinarske družine Bruna Brozović iMarko Pezo iz 8.c razreda

-Naslovni plakat i izložbeni pano Antun Gustav Matoš – 100. obljetnica smrti izradili Mladi knjižničari pod vodstvom Željke Martan, prof.

 

Moj Zagreb, tak imam te rad!

Učenici trećih razreda proteklih su tjedan dana u pratnji svojih učiteljica dolazili u školsku knjižnicu  na kviz Moj Zagreb, tak imam te rad. Knjižničarka Jadranka Jelinić Blagec provela ih je kroz zagrebačku prošlost , njegove parkove, vrtove ... i gradsku sadašnjost. Svi sudionici pokazali su da su marljivo učili i dobro svladali gradivo o našoj metropoli.  Bio je to jedan kviz u kojem su svi bili pobjednici jer su ostvarili visoki  broj  bodova.  Stoga čestitamo svim trećašima pobjednicima!

 

 

 

TRAVANJ 2014.

MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, koji obilježavamo 2. travnja, u knjižnici je postavljena izložba Pismo iz Zelengrada te Ivana Brlić Mažuranić - 140 godina rođenja. Izložbu su postavili Mladi knjižničari te učenici 4. d razreda pod vodstvom učiteljice Zdravke Hladki i profesorice Željke Martan.

Sović Hugo u knjigogradu

Tijekom mjeseca travnja učenici svih prvih razreda, zajedno sa 3.d razredom upoznali su u školskoj knjižnici novog čuvara knjižničnog blaga, prijatelja našega sovića Luke – mudrog sovića Huga koji voli posjećivati narodne i gradske knjižnice.

   Naša knjižničarka Jadranka Jelinić Blagec, autorica slikovnice Sović Hugo u knjigogradu, podsjetila je kroz ovu priču kako se trebamo odnositi prema knjigama koje su riznica mudrosti i znanja.

   Osim toga, volimo li čitati, nikada nećemo biti sami jer su likovi iz priča naši prijatelji koji su uvijek raspoloženi za međusobno druženje. Ovo je ujedno i priča o prijateljstvu između Huga i djevojčice Dorice koje traje još i danas jer knjige su zauvijek naši prijatelji.

   Učenici su nakon ispričane priče crtali što im se najviše svidjelo iz našeg zajedničkog druženja, a njihove radove možete pogledati na izložbi u našoj školskoj knjižnici.

Koprivko u gostima

U četvrtak, 8. svibnja 2014. našu je školu posjetio Branimir Dolenec, književnik, slikar i ilustrator, koji je učenicima drugih i trećih razreda predstavio Koprivka, malog junaka istoimenog ciklusa slikovnica. Koprivko je ovoga puta posjetio Zagreb i svojom pustolovinom oduševio naše radoznalce.

 

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju