preskoči na sadržaj
 

Veljača 2012.

U prigodi Valentinova, Dana zaljubljenih, Grupa mladih knjižničara je  u prostoru školske čitaonice postavila izložbu pod naslovom Ljubavna poezija hrvatskih književnika. Valentinovska srca i ljubav pretočena u stihove učinila su našu čitaonicu malom oazom ljudske topline. 

 

Posjet književnice Ankice Blažinović Kljajo

U srijedu, 29. veljače u našoj je školi gostovala profesorica i spisateljica Ankica Blažinović- Kljajo. Ushićeni učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica okupili su se u maloj dvorani u 15:50 sati kako bi dočekali dragu gošću. Gospođa Blažinović- Kljajo razgovorom nas je potakla na promišljanje o ulozi knjige u našemu životu te nam pročitala nekoliko dojmljivih pripovjedaka iz svoje nove zbirke priča "Meni je najbolje biti ja" o kojima smo sa zanimanjem razgovarali. Fotografije s književnog susreta možete pogledati u arhivi vijesti.

 

 

Ožujak 2012.

Hrvatske književnice u školskoj knjižnici

Povodom dana žena, 8. ožujka, Grupa mladih knjižničara osmislila je u školskoj čitaonici izložbu pod naslovom Pjesnikinje i spisateljice u hrvatskoj književnosti.

  

  

 

Travanj 2012.

Literarni natječaj PISANJE I KNJIŽNEČARI

Narodna knjižnica Sesvete organizirala je za mlade književne talente natječaj za najbolja literarna pera grada Zagreba. Sudjelovale su i naše knjižničarke, osmašice Monika Štrok, 8. c (Kako je dobro biti ja) i Sara Samec, 8. c (Razmišljanja jedne osmašice) te šestašice Lara Dujnić, 6.a s pjesmom Ti i Lucija Bačelić, 6. a s pjesmom Snijeg.

 

Dan Europe – Kako je Europa dobila ime

Grupa mladih knjižničara uključila se u projekt Dan Europe, 9. svibnja, obilježivši ga izložbom u školskoj čitaonici. Kako piše na plakatu, pozivamo učenike da potraže odgovarajuće priručnike ili web stranice i odgonetnu kako je Europa dobila ime.

 

Svibanj 2012.

Dan otvorenih učionica

Povodom Dana otvorenih učionica knjižničarke, Mladi knjižničari i Web skupina okupili su se oko radionica Taj divni Božji svijet i Začarani srednji vijek.

Taj divni Božji svijet - radionice:

1. Neka bude...

2. Sveto Pismo u stripu

3. Priroda - otvoreni molitvenik Božji

4. Biblijske sličice u origamiju

5.Vjernik i ekologija

6. Biblijske jestvine nekad...i danas

 

 

                                  Začarani srednji vijek

 

Pogledajte galeriju fotografija.

- sudjelovanje u literarnom natječaju Pisanje i knjižnečari

 

Listopad 2012.

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige 2012. održa se od 15. listopada do 15. studenoga 2012. godine sa središnjom temom posvećenoj Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnostiOd središnjih programa najavljujemo svečanost otvaranja manifestacije 15. listopada u 11,00 sati u Scheierovoj zgradi, Matice hrvatske 4 u Čakovcu, stručni skup u Samoboru, Interliber od 13. do 18. 11. , Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Ove su knjige nagrađene, provjeri zašto!,  zajedničku  akciju svih knjižnica 23.10. pod  nazivom Čitajmo zajedno te obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica.

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA održao se kao i svake godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Ove godine središnja tema Mjeseca knjige posvećena je Europskoj godini međugeneracijske solidarnosti pa je tako i Kviz za poticanje čitanja održan pod motom: Ove su knjige nagrađene, provjeri zašto! Radi se o sljedećim, vrlo zanimljivim knjigama: Nada Mikelčić: Zeleni pas; Julijana Matanović – Anka Dorić: One misle da smo male, Jasminka Tihi Stepanović: Imaš fejs

Učenica Lara Dujnić iz 7. A, naša vjerna knjižničarka jedna je od pobjednica na ovogodišnjem kvizu. Čestitamo joj!

 

 

KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA U ČETVRTIM RAZREDIMA

Učenici četvrtih razreda provjerili su u kvizu u našoj čitaonici pod vodstvom svojih učiteljica i knjižničarke Jadranke Jelinić Blagec koliko su pažljivo čitali Šumu Striborovu hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. Jedni smo druge iznenadili jer – svi smo bili pobjednici!

 

ČAROLIJA KESTENA – Računalo i Internet

Učenici četvrtih razreda ove su jeseni odlučili u projektu o kestenima saznati što više o ovom zanimljivom šumskom plodu. Prije nego što su krenuli u berbu, dolazili su organizirano sa svojim učiteljicama u školsku čitaonicu gdje su uz pomoć knjižničarke Jadranke Jelinić Blagec otkrivali kakve sve čarolije nude kesteni putem pretraživanja korisnih stranica i pretraživača (linkova) na Internetu. Naučili su kako pretraživati Internet i doznati informacije koje su im potrebne.

 

 

IN MEMORIAM – U SJEĆANJE

Ove su nas godine u kratko vrijeme, u nepunih mjesec dana, napustila trojica poznatih hrvatskih književnika.

MILIVOJ SLAVIČEK (1929.-2012.)

IVAN KUŠAN (1933.-2012.)

JOŽA HORVAT (1915.-2012.)

I nadalje ćemo s velikim zanimanjem listati Kokove dogodovštine iz majstorskog pera Ivana Kušana, putovati morskim bespućima s Jožom Horvatom na njegovoj Besi i često se sjetiti poznate pjesme Milivoja Slavičeka Vrijeme je da se događa napokon čovjek.

Odlazak ovih triju velikana hrvatske pisane riječi obilježili smo prigodnom izložbom u našoj školskoj knjižnici.

 

Studeni 2012.

IDENTITET OSOBE KROZ IDENTITET DRUŠTVA 

U studenom je u Matici hrvatskoj u organizaciji Odjela za jezikoslovlje te uz potporu AZOO održan stručni skup s temom Identitet nastavnika hrvatskog jezika u suvremenom hrvatskom društvu. Naša knjižničarka  Jadranka Jelinić Blagec održala je predavanje pod naslovom Uloga nastavnika u školskoj knjižnici – informacijskom i edukacijskom središtu škole. Sva će izlaganja biti objavljena u tematskom Zborniku Matice hrvatske.

 

 

Prosinac 2012.

ADVENTSKI KALENDAR

Učenici drugih razreda ovog su adventa s posebnim veseljem iščekivali Isusov rođendan. Svakog su tjedna nakon ručka došli u našu čitaonicu gdje im je knjižničarka Jadranka Jelinić Blagec ispričala jednu božićnu priču koju su zatim ilustrirali i uz četiri adventske svijeće napravili ADVENTSKI KALENDAR. Evo priča koje su postale njihov blagdanski kalendar:

1.       Nada Iveljić – Božićna tišina

2.       Božidar Prosenjak – Rođenje Isusovo

3.       Djevojčica sa šibicama

4.       Nada Iveljić – Božićna bajka

Pogledajte naš ADVENTSKI KALENDAR.

 

BOŽIĆNA RADIONICA

Mladi knjižničari neparne smjene prepustili su se božićnome duhu slušajući božićne priče i pjesme te su čestitkama koje su sami izradili svojim najmilijima poželjeli sve najbolje za blagdane.

 

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju