preskoči na sadržaj
 

                      UPISI U PRVI RAZRED

Upisi u prvi razred u školskoj godini 2021./2022.  provode se od  1. travnja 2021. do 15. lipnja 2021. godine  u osnovnoj školi koju će dijete pohađati sukladno upisnom području. Sva djeca koja navrše 6 godina do 1. travnja 2021. godine školski su obveznici.

UPISNA PROCEDURA ZA UČENIKE KOJI PRIPADAJU UPISNOM PODRUČJU OSNOVNE ŠKOLE  LUKA  (bez obzira upisuje li se dijete u našu školu ili u neku drugu):

1. Pregled kod školske liječnice

Roditelji su dužni  putem aplikacije TERMINKO naručiti dijete na liječnički pregled kod liječnice školske medicine dr. Biserke Labavić (Dispanzer školske medicine u Domu zdravlja Sesvete, Ninska 10).

2. Pregled/testiranje u školi

Testiranje obavlja stručni tim škole. Mjesto održavanja testiranja je u u uredu stručnih suradnika škole ili učionica pored knjižnice na 1. katu škole. Predviđeno vrijeme termina testiranja je 30 minuta.

3. Roditelji ili skrbnici djece - školskih obveznika koji su odabrali neku drugu školu, a po mjestu stanovanja pripadaju našoj školi, dijete su dužni dovesti  na testiranje u Osnovnu školu Luka te na liječnički pregled kod naše školske liječnice dr. Labavić.

4 Za upis/odgodu u prvi razred roditelji ili skrbnici naručuju dijete za testiranje u Osnovnoj školi Luka kod stručnih suradnika na školski telefon 01/2001 - 392.

Obavezna dokumentacija koju je potrebno donijeti pri dolasku u školu je sljedeća (ponijeti kopije dokumenata): 

1. Potvrda o prebivalištu/ boravištu koju izdaje MUP RH ili važeću osobnu iskaznicu djeteta ukoliko ju posjeduje

2. Kopija rodnog lista ili domovnice

3. Potvrdu o zaposlenju ili  evidenciji radnog staža HZMO-e roditelja ili skrbnika u slučaju potrebe za uključivanjem u program produženog boravka

4. Liječnička dokumentacija (ako je dijete ima i ako je bitna za školu)

5. U slučaju razvoda roditelja molimo dostaviti i rješenje o skrbništvu.

 

UPISNA PROCEDURA ZA UČENIKE KOJI NE PRIPADAJU UPISNOM PODRUČJU OSNOVNE ŠKOLE  LUKA  (a roditelji ih žele upisati u našu školu):

1. Pregled kod školske liječnice u ambulanti koja je određena prema mjestu stanovanja, odnosno upisnom području.

2. Pregled/testiranje u školi kojoj dijete - školski obveznik pripada prema upisnom području.

3. Zamolba za upis u našu školu, odnosno u školu izvan upisnog područja  (https://www.uduvz.hr/dokumenti/drustvene/Zahtjev%20za%20upis%20u%20drugu%20skolu.pdf), koja se upućuje na mail adresu Osnovne škole Luka:  ured@os-luka-sesvete.skole.hr  prije obavljenih pregleda kod liječnice i u školi kojoj dijete - školski obveznik pripada.

4. Razgovor roditelja ili skrbnika i djeteta sa stručnim timom naše škole  (potrebna  potvrda o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta koji su obavili u školi kojoj prema upisnom području pripadaju (Obrazac 5)). 

POTREBNI DOKUMENTI

 Za prijevremeni upis - Rješenje koje izdaje Gradski ured za obrazovanje. Ako dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja  u vremenu utvrđenom rasporedom pregleda, roditelj ili skrbnik treba o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole do 30. 5. 2021. godine, a škola će odrediti drugi termin.

UTVRĐENE TEŠKOĆE  I  ODGODE  2020./2021.

Djeca školski obveznici s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca s odgodom upisa za školsku godinu 2020./2021. trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u 1. razred od 1. veljače do 31. travnja 2021. godine.

Prilikom ulaska u školu važno je pridržavati se sljedećih uputa:

1. Na ulasku u školu potrebno je dezinficirati ruke.

2. Kod kuće je potrebno roditelju i djetetu izmjeriti  temperaturu. U slučaju povišene temperature, molimo  ne dolaziti u školu, već telefonski javiti izostanak.

3. U pratnji djeteta može biti jedan roditelj ili skrbnik i dužni su imati masku na licu.

4. Prije dolaska u školu porazgovarajte s djetetom i pripremite ga/ju na ono što može očekivati. 

Molimo vas da ne kasnite na termine i da donesete svu potrebnu dokumentaciju kako bismo se držali zadanih vremenskih okvira.

 

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju