preskoči na sadržaj
vijesti

Advent u knjižnici – Trenutci božićnih nadahnuća (odabrani božićni tekstovi)

Grupa mladih knjižničara u adventno vrijeme čitala je naše prekrasne poetske i prozne tekstove o Božiću. Odlučili smo postaviti izložbu u našu školsku čitaonicu pod naslovom Trenutci božićnih nadahnuća. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 5. 12. 2011. 12:12

Književni susret s Melitom Rundek

U petak, 18. studenoga  2011. u našoj je školi gostovala  književnica za djecu i mlade Melita Rundek. Susrela se s učenicima šestih razreda i njihovim profesoricama  te s Grupom mladih knjižničara. Puni oduševljenja razgovarali su s književnicom o bliskim i zanimljivim temama njezinih romana, poglavito o prednostima i zamkama interneta. Učenici su pokazali velik interes za konkretne primjere iz života vezane uz računalnu komunikaciju, a Melita Rundek je osmislila zanimljivo druženje sa svojim mladim čitateljima. Bilo nam je svima lijepo i ugodno te se nadamo još pokojem  susretu.

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 18. 11. 2011. 12:14

Bili smo na Interliberu...

Interliber je međunarodni sajam knjiga i učila koji se održava svake godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Nalazi se na prostoru Zagrebačkog velesajma. On predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Mladi knjižničari i novinari naše škole  u pratnji knjižničarke profesorice Jadranke naučili su nešto novo i dobro se zabavili. Kupili su nekoliko knjiga (čak i za poklon roditeljima) te na kraju sudjelovali na Završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Ove je godine kviz bio posvećen obilježavanju 100. godišnji ce rođenja pjesnika Grigora Viteza pa je tom prigodom izvedena predstava Plava boja snijega. Naš učenik 6.f razreda Toma Akmadžić jedan je od pobjednika na ovom kvizu.

Uz poticajni kviz na štandovima je bilo još puno aktivnosti kao što su izložba slikovnica, predstavljanje projekta Hrvatski jezik na državnoj maturi, promocija knjige Tima Frekea How long is now  te još puno promocija različitih pisaca.

Na Interliberu smo uživali u novim zanimljivim knjigama te u prijateljskoj atmosferi i druženju s knjigoljupcima. 

FOTOGRAFIJE S INTERLIBERA

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 11. 11. 2011. 12:16

Hrvatska domovinska književnost

U Mjesecu hrvatske knjige Grupa mladih knjižničara obilježila je sjećanje na žrtve Vukovara izložbom Hrvatska domovinska književnost. I sami smo bili iznenađeni mnoštvom kvalitetnih, antologijskih poetskih i proznih literarnih izričaja o Domovinskom ratu.

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 3. 11. 2011. 12:17

Hrvatski jezik voli se znanjem

Međunarodno priznanje hrvatskog jezika Grupa mladih knjižničara obilježila je u školskoj čitaonici prigodnom izložbom o Deklaraciji hrvatskog jezika pod naslovom Hrvatski se voli znanjem. Za nagradno pitanje Prevedite na engleski jezik stih Miroslava Krleže Nigdar ni bilo da ni nekak bilo darujemo čokoladu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 14. 9. 2011. 12:20

Jesenski kolaži i akvareli šušte

Grupa mladih knjižničara je tražila i tražila pjesme o jeseni, a drugaši su močili kistove i miješali jesenske boje te smo dvadesetak novootkrivenih pjesama o jeseni obukli u jesenske kolaže i akvarele.

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA Martan Buhin  datum: 6. 10. 2010. 12:18
 


TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisne poveznice
e-dnevnik

Obrazovne poveznice

Časopisi

Škole prijatelji

Dnevni tisak

Ostale poveznice

preskoči na navigaciju